Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

[ENTREVISTA ECODISSENY] ESCOFET CORK

Sergi Escofet representa la segona generació d’una empresa familiar amb més de quaranta anys d’experiència en la fabricació de tot tipus de taps i especialitats en suro natural i aglomerat. 
El  procés de producció en la realització dels seus productes és el resultat d’anys d’experiència en la fabricació artesanal juntament amb les tecnologies més actuals. Això els permet realitzar qualsevol tipus d’article, per especial que sigui, ja que rebent la mostra o el dibuix, realitzen la comanda desitjada. 

ESCOFET

Com definiríeu el vostre estil?

El nostre estil s’adapta al gust del client. Nosaltres rebem el disseny i ens encarreguem de la producció, adaptant-nos a les idees que els clients tenen sobre allò que volen crear.

 

escofet

 

Quins són els vostres materials preferits per treballar?

El suro natural és el meu preferit.

Per què vau decidir fer servir el suro en el teu disseny?

Per l’experiència assolida durant els anys. Som una empresa experta en la producció amb suro.

Quina és la propietat del suro que més valoreu?

Que sigui 100% reciclable i biodegradable, que sigui un material natural és, sens dubte, el tret més interessant per a mi. 

La sostenibilitat és important per a vosaltres? Com l’apliqueu en el vostre dia a dia?

Absolutament. Tal com comentava en l’anterior resposta, treballar amb un material 100% natural, biodegrabale i reciclable és clau. A més, en el procés de producció intentem minimitzar els desperdicis i fer un aprofitament total de la matèria primera, cosa que també és molt interessant en el suro, ja que les parts que no serveixen per a productes amb suro natural, es tritura per altres dissenys.

granulado-corcho

Creieu que el suro és una moda o es consolidarà com a material comú en l’arquitectura i el disseny?

Es consolidarà. Lamentablement, la preocupació creixent pel medi ambient respon a una situació d’emergència global i l’ús de materials naturals i amb poc impacte ambiental s’anirà estenent cada cop més.

Quina és la vostra peça de disseny (sostenible) preferida? O quin projecte sostenible admireu?

Un tap de rom que fabriquem. És molt especial per a nosaltres.

 

Podeu accedir al Catàleg d’Ecodisseny amb suro fent clic al següent enllaç:

CATÀLEG D’ECODISSENY AMB SURO

caCatalan