Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

La Federación Española del Vino i la Fundació ICSuro signen un conveni de col·laboració

La Federación Española del Vino (FEV) i la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) han signat un conveni de col·laboració que es materialitzarà en diferents actuacions de caràcter comunicatiu, formatiu o científic. La signatura s’ha produït a la seu de la Federación Española del Vino per part del Director General de la FEV, José Luis Benítez, i del President de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig.

Segons José Luis Benítez, el conveni “posa de manifest les sinergies que naturalment hi ha entre tots dos sectors en qüestions com la sostenibilitat en un sentit ampli, el foment de l’economia circular, la innovació i la recerca de l’excel·lència”.

Per a Joan  J. Puig, “aquest acord és una gran oportunitat perquè el sector surer i el vitivinícola sumin esforços i treballin per assolir els seus objectius compartits”.

 

Línies de col·laboració

L’acord de col·laboració estableix que ambdues parts es recolzaran en qüestions com la difusió de la importància de les normes UNE referents al tap de suro així com en la comunicació de qüestions relacionades amb la cultura del vi i les seves implicacions positives, per exemple, en la fixació d’ocupació rural i sostenibilitat.

En matèria de formació, el conveni obre la porta a dissenyar i impartir formació online o presencial, participar en jornades tècniques sobre bones pràctiques d’embotellament o controls de qualitat i punts clau en el procés d’embotellament, entre d’altres.

Les parts també podran col·laborar en iniciatives relacionades amb la reutilització de residus i economia circular a través del tap de suro o participar en projectes de compensació de CO2.

 

Sobre la FEV i la Fundació ICSuro

La Federación Española del Vino és la principal organització empresarial privada de cellers i l’única de caràcter nacional. És una associació sense ànim de lucre creada el 1978 que té per objecte, entre d’altres, la representació, coordinació i defensa dels interessos dels seus associats i del conjunt del sector cellerer espanyol.

La Fundació Institut Català del Suro és una fundació privada sense ànim de lucre i de caràcter cultural i científic que té com a missió la promoció de tota la cadena de valor del sector surer. Es va constituir el 1991 com a consorci públic-privat i des del 2019 és una fundació que treballa per convertir-se en una entitat de referencial mundial en la investigació del suro.

caCatalan