Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Mor Jordi Nadal, pare de la història industrial del país i estretament vinculat al suro

Ha mort als 91 anys Jordi Nadal, gran exponent de la història econòmica i industrial de Catalunya i Espanya i estretament vinculat al sector surer.

Jordi Nadal va néixer l’any 1929 a Cassà de la Selva i era nét de l’empresari surer Francisco Oller, qui va començar treballant en un taller de taps de suro i gràcies a la seva visió emprenedora va acabar obrint la seva pròpia fàbrica i convertint-se en un referent en exportació de taps per xampany a França. De fet, el propi Nadal afirmava que portava “la indústria a la sang” i que s’emmirallava en la valentia i la tenacitat de l’avi.

La seva herència familiar i els seus coneixements acadèmics el van portar a participar al Congrés Internacional Suredes, Fàbriques i Comerciants. Passat, Present i Futur del Negoci Surer que va tenir lloc el febrer del 2005 a Palafrugell i que va abordar els problemes de la indústria surera des de diverses perspectives (tècniques, econòmiques, històriques, polítiques…). Jordi Nadal fou l’encarregat de presidir el comitè científic del citat congrés, que va comptar amb la participació de l’Institut Català del Suro i de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya entre d’altres institucions.

La seva trajectòria com a intel·lectual i historiador el van portar a rebre nombrosos reconeixements, com el Premi Nacional en Ciències Econòmiques, el doctorat “honoris causa” per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona o la Creu de Sant Jordi que entrega la Generalitat de Catalunya.

caCatalan