Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Oferta d’activitats de l’Institut Català del Suro a la Fira del Tap

Cassà de la Selva tornarà a connectar amb el passat, present i futur del sector surer en una nova edició de la Fira del Tap i del Suro que tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 de maig. Com ja és tradició, la Fundació Institut Català del Suro hi participarà activament per mitjà d’un estand informatiu i de diverses activitats:

– Moderació d’una taula rodona sobre el projecte Tap de Finca, que és la temàtica central d’aquesta cinquena edició de la fira. La conducció de la xerrada anirà a càrrec del director de la Fundació Institut Català del Suro, Albert Hereu, que conversarà amb Joan Costa, de l’empresa de taps Costa Quer, Melcior Soler, president de l’Associació de Gestors Forestals de les Gavarres i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. La conversa abordarà el sí del projecte impulsat per la Denominació d’Origen Empordà i l’Institut Català del Suro amb l’objectiu de distingir els vins de la DO Empordà tapats amb taps amb suro autòcton i de qualitat.

– Tast sensorial d’aromes del vi i del suro. Aquesta activitat, dirigida per la tècnic de laboratori de l’ICSuro Gema Guerrero, consisteix en un tast sensorial d’aromes primàries i secundàries que podem trobar al vi i al suro amb exercicis olfactius, tast gustatiu a cegues i degustació de dos vins de Tap de Finca per posar en pràctiques els conceptes apresos. El preu de l’activitat és de 3 euros i les entrades es poden adquirir aquí.

– Urnes de recollida de taps de suro per reciclar. L’Ajuntament de Cassà de la Selva i la Fundació Institut Català del Suro s’han aliat per recollir taps de suro per reciclar per mitjà d’unes urnes que, a banda de la pròpia fira, es trobaran en restaurants i equipaments municipals de Cassà. L’objectiu és que aquests taps puguin servir per projectes d’economia circular.

– Renovació dels escocells pilot fets amb suro. L’ICSuro ha renovat enguany els tres escocells instal·lats al passeig Vilaret com a prova pilot del projecte Alcorke, que té per objectiu reduir l’impacte ambiental i les prestacions dels escocells comercialitzats en l’actualitat mitjançant la substitució de matèries primeres no renovables com graves o metalls per un material 100% sostenible com el suro.

A banda d’aquestes activitats que organitza, l’Institut Català del Suro també serà present a les cites institucionals com la inauguració de la fira o la tradicional recepció d’empresaris surers.

caCatalan