Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Grup Operatiu SensoVI

Finançat per:
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i Unió Europea a través dels fons FEDER

El Grup Operatiu SensoVI vol augmentar el coneixement de l’efecte del tapament amb suro en la segona fermentació en ampolla (tiratge) dels vins escumosos en contraposició al tap corona utilitzat per la majoria d’elaboradors.

El seu objectiu és millorar la competitivitat de les explotacions vitivinícoles a partir de l’estudi de l’aportació positiva del tap de suro en el procés de tiratge en lloc del tap corona. A més a més, implica l’ampliació del mercat del sector surer amb el desenvolupament d’un nou tap de suro adaptat a les condicions de la segona fermentació o tiratge. La validació del nou tap es realitza de forma analítica i sensorial. Finalment, es durà a terme un estudi de la percepció del consumidor final.

A més a més, el GO SensoVI vol augmentar el volum de negoci del sector surer català a partir del desenvolupament d’un nou tap de suro específic pel tiratge. Aquest dinamisme incidirà positivament en la quantitat de superfície de boscos de sureda gestionats de forma sostenible a Catalunya.

Els membres que formen part del projecte son: els cellers RECAREDO i GRAMONA, les empreses elaboradores de taps de suro per a vi escumós FRANCISCO OLLER i TESA i els centres de recerca Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Institut Català del Suro, que també s’encarrega de la coordinació.

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

caCatalan