Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

WEBINAR A ALUMNES DE L’ENGINYERIA EN DISSENY INDUSTRIAL DE LA UNIVERSITAT DE DEUSTO

El passat dimarts 21 de novembre de 2017, la nostra companya de R + D + I, la biòloga Maria Verdum, va impartir una màster class via webinar als alumnes de l’Enginyeria en Disseny Industrial de la Universitat de Deusto, com a part del programa de l’ assignatura Metodologia i Creativitat, impartida pel Dr. Rodrigo Martínez.

Aquesta masterclass forma part del conjunt d’accions previstes dins el marc de l’Acord de Col·laboració entre la Universitat de Deusto, l’Institut Català del Suro (ICSuro), l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Xarxa Europea de Territoris Surers (RETECORK).

Per al treball final de l’assignatura, els alumnes han de dur a terme un producte o prototip amb suro, aprofitant les nombroses qualitats del suro (100% reciclable, natural i sostenible, aïllant, elàstic …) així com les diferents presentacions i formats en els quals es pot trobar aquest material: des de les plaques de suro directament extretes de l’arbre a la reutilització de taps de vi i escumós, aprofitament del suro cremat, del suro triturat que no s’utilitza en la fabricació de taps, suro laminat .. .

L’objectiu del Dr. Martínez és que aquests projectes puguin ser exposats a la fira Hàbitat 2019, a València, per la qual cosa el tema per als alumnes és Productes per a l’hàbitat i la llar.

Des de l’Institut Català del Suro, animem els alumnes a presentar el seu projecte al nostre Premi a la Innovació 2018, les bases publicarem pròximament.

La master class impartida per Maria Verdum va consistir en explicar als alumnes les qualitats tècniques del suro com a material, a més de mostrar-los alguns exemples d’aplicacions innovadores.

Aquí podeu consultar la presentació de Maria Verdum:

 

caCatalan