Visita surera amb l’Associació Catalana de Sommeliers

La Fundació Institut Català del Suro, l’Associació Catalana de Sommeliers i representants de la Barcelona Wine Week han compartit una jornada surera que ha servit per aprofundir en el coneixement del suro i crear sinergies al voltant d’aquest material intrínsecament lligat amb el vi.

L’activitat, impulsada per l’ICSuro i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Cassà de la Selva,  es va celebrar aquest dimecres amb un programa pensat per presentar-los el sector surer des de totes les seves vessants, des del bosc fins a la taula.

La jornada va començar a Can Vilallonga (Cassà de la Selva) amb la benvinguda a càrrec del president de l’ICSuro, Joan J. Puig, una visita a la sureda i una explicació sobre l’art de la lleva del suro de la mà de l’Eloi Madrià, pelador experiementat i divulgador del sector surer. Es va descatacar la importància de la gestió forestal, de saber quan es el moment de llevar per no perjudicar l’arbre o de fer la pela amb cura per tal d’extreure el millor material per a la indústria.

La matinal surera va seguir amb una visita a la fàbrica De Maria Taps, que elabora taps naturals per a vi tranquil. Allà, els sommeliers van poder veure el procés que segueix el suro fins a convertir-se en taps per tapar els millors vins i la tecnificació i la innovació que van associades a la indústria del suro.

Finalment, es va fer parada a la seu de la Fundació Institut Català del Suro, on els assistents van poder veure les instal·lacions del Cork Center Laboratory i el ventall de prestació de serveis que ofereix a les indústries surera i vitivinícola, a més de conèixer la tasca de normalització de taps de suro que es coordina des de la fundació. Per acabar, es va organtizar un taller sensorial sobre les aromes compartides entre el vi i el suro i un dinar de germanor.

L’acció va ser tot un èxit que ambudes parts van valorar positivament i es va complir amb l’objectiu principal de la jornada: que els encarregats de destapar les ampolles puguin aprendre de primera mà d’on surt el material suro i les propietats del tap com a guardià del vi.

caCatalan