Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Vins del Mar – Estudi de vins subaquàtics

L’ Institut Català del Suro durà a terme un projecte pioner per estudiar l’evolució del vi submarí amb l’Hotel Cala Jóncols

L’estudi es durà a terme diferents fases

En aquesta primera fase s’analitzaran diferents paràmetres químics del vi com, per exemple, la seva acidesa, el pH o la seva estabilitat. També s’analitzaran els taps per veure la seva influència en l’evolució del vi, i les condicions ambientals amb què les ampolles estan sota l’aigua del mar i es compararà amb el vi que envellit en un celler. S’han col·locat uns sensors a les ampolles i s’aniran avaluant periòdicament per veure l’entrada d’oxigen del tap en el vi i veure si les condicions de pressió afecten l’entrada d’oxigen.

El projecte s’ha presentat avui en un acte a la seu de la Confraria de Pescadors de Roses que ha comptat amb la participació dels propietaris de l’Hotel Cala Jóncols de Roses, Juanma i Michael Gómez; el director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu; la Doctora Patricia Jové, Cap del Departament de R+D+i de l’Institut Català del Suro; el president de la Confraria de Pescadors de Roses Antoni Abad, i els assessors del projecte: Didier Soto, propietari del celler Mas Estela de Selva de Mar i expert en cultiu biodinàmica; i Josep Lluís Vilarasau, professor del Diploma d’especialització en Sommeliers de la UdG, i professor de restaurant i bar de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

El director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu ha destacat “que es tracta d’un projecte excepcional, que no s’ha fet fins ara, i amb el qual esperem entendre moltes coses”

caCatalan