Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Vinisfera, una suite d’enoturisme amb suro

Des del Departament de R+D+i i amb l’estudi d’arquitectura ERA Architects hem creat un projecte completament innovador en el camp de la construcció sostenible, amb l’aportació de noves tècniques d’aprofitament del suro.

El projecte, que rep el nom de Vinifera Suite, consisteix en el disseny d’un prototip de suite de glamping o espai multifuncional que innova amb biomaterials de suro català, i que repensa el tractament d’aigües en processos del sector vitivinícola.

La missió és crear i testejar el prototip per innovar en productes i processos vinculats al sector vitivinícola de Catalunya, tot unint tres conceptes:

  1. Enoturisme proactiu: es pretén que els usuaris coneguin la proposta i mostrin una actitud proactiva en realitzar aquest tipus d’enoturisme ecològic.
  2. Economia circular: el projecte vol reutilitzar tots els productes i materials emprats pels elaboradors de vi i de taps amb la finalitat d’optimitzar i aconseguir una execució totalment ecològica.
  3. Bioconstrucció: afavorir la construcció d’estructures sota el terme ecològic i promocionar així el turisme eco.

L’espai quedaria format per bio-materials que procedeixen del suro reciclat: les parets, els sòls, els paviments… traient profit dels diferents beneficis que poden oferir els taps de suro reciclats. A més, el glamping es construiria envoltat de vinya per tal d’aconseguir un ecosistema 100% natural.

L’espai, doncs, ha de ser especial i complir amb unes característiques concretes per les següents raons:

  1. És un ecosistema naturo-turístic que repensa el procés de depuració d’aigües.
  2. Està fet amb taps de suro reciclats i altres subproductes del celler.
  3. Pretén donar una experiència única a l’usuari per crear un vincle permanent amb el celler i la natura.

Sense dubte, un projecte que pretén persistir durant molt de temps en el marc enoturístic i que afavorirà l’aplicació del paradigma de l’economia circular entre cellers.

A continuació, us deixem amb un vídeo en el que podreu conèixer amb més detall el projecte:

caCatalan