Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El 95% dels 100 vins més venuts del 2021 a la Xina utilitzen tap de suro

Durant anys hem après que la majoria del comerç de vi, els professionals i els consumidors a la Xina tenen una preferència excepcionalment forta pel tap de suro en lloc d’altres tipus de tancaments. Però, quina és la magnitud d’una incidència tan profunda? Segons els resultats d’una enquesta recent sobre els 100 vins més venuts a la Xina del 2021, aquesta preferència del mercat pel tap de suro és enorme i supera altres tancaments amb un marge aclaparador.

Concretament, 95 d’aquests 100 vins més venuts a la Xina utilitzen tap de suro com a tancament.

Aquesta enquesta es basa en les dades recopilades per APCOR i proporcionades per la firma d’investigació de mercat NielsenIQ. Els 100 vins més venuts s’han identificat d’acord amb les xifres de vendes al detall de 2021 de vins obtinguts d’hipermercats, supermercats i minimercats de 24 ciutats xineses. Aquestes ciutats inclouen Pequín, Xangai, Chengdu, Guangzhou, Hefei, Wuhan, Changsha, Nanjing, Hangzhou, Chongqing, Shenyang, Harbin, Kunming, Jinan, Tianjin, Shenzhen, Dalian, Fuzhou, Xi’an, Wuxi, Suzhou, Ningbo, Dongguan. i Xiamen. Un representant de NielsenIQ va estar sobre el terreny i va supervisar el procés de verificació per comprovar els tancaments d’aquests 100 vins més venuts.

Els resultats de l’enquesta mostren que el tap de suro és el “tancament de vi preferit” indiscutible del mercat xinès per tots els comptes:

  • 95 dels 100 millors vins utilitzen tap de suro. Aquests 95 vins tenen un preu mitjà per litre de 208,51 RMB (29,61€) en comparació amb els 86,56 RMB (12,29€) dels cinc segellats amb tancaments artificials. El preu mitjà per litre d’aquests 100 vins és de 202,4 RMB (28,74€).
  • El 100% dels 56 vins nacionals estaven segellats amb tap de suro, mentre que 39 dels 44 vins importats (89%) estaven segellats amb tap de suro.
  • Pel que fa al volum de vendes, els 21 vins més venuts d’aquests 100 vins utilitzen tap de suro, el tancament artificial no s’utilitza fins el 2022.
  • Pel que fa al preu per litre, els 10 vins amb els preus més alts d’aquesta enquesta es tanquen amb tap de suro.

Els estudis mostren que les dones i els bevedors Millenials estan augmentant a la Xina *. Una característica clau d’aquests grups de consumidors és la seva defensa del medi ambient, i l’avantatge de sostenibilitat del tap de suro encaixa perfectament amb aquesta orientació. Els tancaments de suro natural tenen un balanç de carboni negatiu, segons estudis recents realitzats per tres de les empreses d’auditoria més grans del món. Un sol tap té un balanç de fins a -309 grams de CO2; els números de taps de vi escumós són encara més alts fins a -589 grams.

*Un nou estudi de l’empresa d’investigació xinesa CBNData descobreix que els joves consumidors xinesos nascuts a la dècada de 1990 són el motor de creixement de les vendes de begudes en línia del país i, de fet, les joves bevedores en beuen la major part https://vino-joy.com/2020/09/11/study-finds-chinese-millennials-fueling-online-drinks-sales/

(FONT: Iniciativa Cork)

caCatalan