Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Reunió UNE a ENOMAQ

El passat 28 de febrer, dins la Fira Enomaq de Saragossa, es va fer la última reunió del Subcomitè Tècnic de Normalització sobre suro adscrit a UNE, organisme oficial de normalització espanyol.

El subcomitè  està format per cellers, empreses elaboradores de taps, associacions i centres tecnològics experts en taps de suro. L’Institut Català del Suro coordina aquest subcomitè i les darreres normes aprovades són les referents a taps de suro microaglomerat per a vins tranquils (UNE 56933:2019) i l’actualització de la norma de determinació i mesura de TCA (UNE 56930:2017).  Actualment s’està treballant en l’actualització de la norma per a taps de suro natural per a vins tranquils.

Institut Català del Suro ofereix assessorament gratuït per a la interpretació d’aquestes normes

Per altra banda, la normalització espanyola també té delegació a comitès internacionals ISO, i una de les darreres normes internacionals de aprovades ha estat la norma ISO 633 de vocabulari, on defineix el tap de suro com aquell que té més de un 65% de suro.

La normalització és important perquè ofereix un marc de treball estandarditzat entre cellers, empreses elaboradores de taps, empreses de tapament, laboratoris, entre altres.

En aquest sentit, cal destacar que els altres tipus de tapaments que no són de suro, no es troben normalitzats ni hi ha una referència generalment acceptada pel seu correcte funcionament.

caCatalan