Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Reunió anual del Consell Director dels Taps de Finca

El Consell Director de Taps de Finca ha aprovat una modificació del reglament del projecte per tal d’optimitzar la traçabilitat dels taps que formen part del projecte, començant pels preparadors, passant pels tapers i finalitzant amb els cellers.

Aquest canvi inclou l’ús d’un codi de referència compartit entre tots agents per facilitar el seguiment del producte. Incorpora, a més a més, un certificat expedit per la Fundació Institut Català del Suro que assegura als cellers que els taps comprats compleixen amb la versió vigent del Reglament de Taps de Finca i que han superat satisfactòriament els controls de qualitat exigits segons les especificacions que indiquen les normes UNE.

L’objectiu d’aquesta modificació és documentar el recorregut fa que el suro des del bosc fins a l’ampolla per tal de donar les màximes garanties tant als cellers que participen del projecte com als consumidors que aposten per donar suport a la producció de taps de suro de proximitat.

La reunió anual del Consell Director del Tap de Finca va tenir lloc el 24 de març a Cassà de la Selva amb l’assistència de representants de la DO Empordà, la Fundació Institut Català del Suro, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya i el Consorci Forestal de Catalunya.

El projecte

El projecte Taps de Finca, impulsat per la DO Empordà i per la Fundació Institut Català del Suro, fa referència als taps de proximitat elaborats amb suro autòcton i de qualitat extret d’alzines sureres ubicades als mateixos cellers empordanesos o a explotacions properes. Actualment hi participen 9 tapers, 4 preparadors, 1 associació de gestors forestals i 13 cellers, que elaboren unes 35 referències de vins amb Tap de Finca.

caCatalan