Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Recollim 4.000 taps de suro per reciclar a la Barcelona Wine Week

La Fundació Institut Català del Suro ha recollit 4.000 taps de suro per reciclar a la Barcelona Wine Week. El president de la BWW, Javier Pagès, i el president de la Fundació ICSuro, Joan J. Puig, van tancar aquesta aliança per la sostenibilitat a la Fira de Barcelona amb la cessió de 50 urnes i 6 caixes de recollida de taps de suro, que es destinaran a projectes d‘economia circular.

Amb accions estratègiques com el reciclatge de taps, però també el càlcul de la petjada de carboni o l’aposta pel màrqueting per mitjà del disseny dels taps de suro,  es persegueix l’objectiu comú de millorar la competitivitat del sector vitivinícola, que històricament ja exerceix el sector del suro amb l’acompanyament als cellers des d’una perspectiva enològica amb millores constants de les prestacions del tap de suro per afavorir una òptima evolució del vi.

El reciclatge de taps

Amb l’aposta pel reciclatge de taps la Fundació Institut Català del Suro treballa en contacte amb altres entitats de reciclatge i gestió de residus com Ecoembes, Ecovidrio o l’Agència de Residus de Catalunya per buscar vies per reutilitzar aquests taps d’una forma viable ambientalment, socialment i econòmicament.

L’objectiu principal d’aquesta línia de treball és allargar la vida del suro dels taps perquè continuï amb la seva funció de reservori de diòxid de carboni i   donar un valor major al producte final més enllà del seu compostatge per mitjà del seu reciclatge al contenidor orgànic. I és que donades les seves característiques, el suro conserva moltes de les propietats que el fan un material únic, com ara l’aïllament tèrmic i acústic o la resistència al pas del temps.

El projecte Alcorke

Els taps recollits per la Fundació Institut Català del Suro a la Barcelona Wine Week es destinaran al projecte Alcorke, un projecte d’economia circular amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus que busca donar una segona vida als taps utilitzats per mitjà de la seva recollida, trituració i mescla amb adhesius per utilitzar-los als escocells dels arbres i paviments dels parcs infantils.

Es tracta d’un projecte en el qual la Fundació ICSuro hi ha abocat moltes expectatives, doncs permetria absorbir una gran quantitat de taps que actualment es destinen al compostatge i donar-los una nova funció en l’urbanisme municipal. A més a  més, compta amb un gran potencial pel que fa a l’educació ambiental i el foment del reciclatge.

caCatalan