Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El suro, present a Madrid a la trobada “Sostenibilitat i Vi”

La Fundació Institut Català del Suro ha pres part de la primera edició del Wine and Golf, un torneig de golf celebrat al Centro Nacional de Golf de Madrid que ha reunit alguns dels principals cellers del país en un esdeveniment que ha lligat vi i sostenibilitat, dos conceptes estretament vinculats al món del suro.

Hi han participat cellers representants de les denominacions d’origen Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Arabako Txakolí, Somontano, Toro, Vinos de la Tierra de Extremadura i alguns Vinos de Pago.

La Fundació Institut Català del Suro ha intervingut a la taula rodona de “Capacitat i innovació per la sostenibilitat” explicant la sostenibilitat del seu producte i sector juntament amb Bodegas Habla, Bodegas Vivanco, Emilio Moro, Enate i Marqués de Cáceres. A més a més, l’ICSuro també ha col·laborat amb l’esdeveniment per mitjà de l’elaboració d’uns trofeus sostenibles fets de suro que s’han entregat al final de l’acte als guanyadors del torneig.

20220621 Wine&Golf Trofeo ICsuro torneo putt

El director d’ ICSuro, Albert Hereu, ha reivindicat el suro com “el material més sostenible del món” i com a producte de proximitat que pot ajudar a reduir la petjada de carboni de l’ampolla de vi.

Estudi sobre la sostenibilitat ambiental de les DO

El Wine and Golf ha estat l’escenari de presentació de l’estudi “Sostenibilidad Medioambiental de las Denominaciones de Origen de Vino en España”, una investigació impulsada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de la Confederació Espanyola de Consells Reguladors Vinícoles que vol marcar els reptes i futurs passos del sector en el camp de la sostenibilitat.

caCatalan