Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Els socis d’ECOCORK es reuneixen a l’ICSuro previ a l’arribada de 20 Erasmus

El 28 i 29 de setembre es va celebrar a la Fundació ICSuro una reunió amb representants internacionals de les institucions que participen al projecte ECOCORK per desenvolupar compostos de suro sostenibles i respectuosos amb el medi ambient per aplicacions aeroespacials. L’objectiu de la trobada va ser organitzar l’estada que 20 estudiants de l’àmbit de l’aeronàutica de Turquia, Polònia, Lituània i Portugal faran a l’ICSuro del 25 al 29 d’octubre en el marc d’un programa Erasmus+.

Què és ECOCORK?

S’està desenvolupant la ciència dels materials i les principals indústries com l’aeroespacial i l’automoció aprofiten les tecnologies d’avantguarda en les seves aplicacions. Com que el mercat exigeix ​​materials lleugers juntament amb una resistència superior, els materials destaquen com a substitutius dels aliatges metàl·lics. Les empreses líders, especialment en el sector aeroespacial, inverteixen en suro. No obstant això, hi ha una manca de recursos humans al camp, ja que els plans d’estudis dels programes d’enginyeria se centren en aspectes tècnics en lloc d’incloure els efectes ambientals dels materials d’enginyeria.

ECOCORK té com a objectiu desenvolupar eines educatives per crear consciència ecològica en la fabricació de compostos de suro, així com a ajudar entendre la importància dels compostos naturals “eco-friendly” en matèria de sostenibilitat per a productes aeroespacials. Els socis desenvoluparan un esquema educatiu i el projecte es desenvoluparà amb investigadors de l’àmbit universitari.

El soci industrial, ACC, contribuirà a la preparació de programes de formació sobre sostenibilitat i petjada de carboni de productes de suro. Dins d’aquest àmbit d’associació estratègica, hi haurà un pont establert des de la terra natal del suro (Portugal i Espanya) a l’Europa de l’Est, on s’han pagat grans quantitats d’inversions per a aplicacions Aeroespacials.

Hi participen: Eskisehir Osmangazi Universitesi, Universidade de Aveiro, Politechnika Wroclawska, Amorim Cork Composites SA, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas i la Fundació Institut Català del Suro.

caCatalan