Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Projecte de Recollida de Taps als Supermercats Plusfresc

El passat 23 de desembre vam engegar la recollida de taps als supermercats Plusfresc de Mollerussa i dos de Barcelona. La campanya va durar fins el passat 7 de gener. Els supermercats de Barcelona van ser el de la Via Augusta 188 i el del carrer Teodora Lamadrid 21-23, mentre que el de Mollerussa va ser el del carrer Ferrer i Busquets, núm. 9.

Aquesta iniciativa formava part del projecte per a la implantació d’un sistema de retorn dels taps de suro en el marc de l’economia circular. 

El principal objectiu és determinar la viabilitat d’aplicació d’un sistema de recollida de taps de suro i de noves alternatives de valorització per tal d’impulsar el seu reciclatge. Actualment els taps de suro es gestionen en la fracció orgànica de residus.

Igualment, es planteja obtenir la millor opció de reciclatge dels taps de suro des d’una perspectiva tècnica i de rendibilitat econòmica per a l’obtenció de productes o aplicacions dels taps de suro un cop triturats. Aquest procés ha d’integrar tots els agents econòmics i socials que intervenen en el procés de recollida, reciclatge i revalorització dels taps de suro.

Per aquesta prova pilot es van crear unes urnes de metacrilat amb una il·lustració que explicava la campanya, acompanyades d’uns díptics amb informació sobre la importància del suro com a exemple d’economia circular:

 

caCatalan