Aliança pel reciclatge de taps amb el Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca i la Fundació Institut Català del Suro han iniciat una col·laboració per reciclar els taps de suro de les ampolles que es destapen al restaurant i donar-los una segona vida per mitjà del seu reciclatge en projectes d’economia circular, doncs donades les seves característiques el suro conserva gran part de les seves propietats un cop acaba la seva funció de tapament.

Aquest acord per la sostenibilitat l’han materialitzat el sommelier del Celler de Can Roca, Dani Martínez, i el director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, en el marc de la primera entrega de taps a l’ICSuro, la recollida dels quals es farà de forma regular.

El Celler de Can Roca és el primer restaurant en sumar-se periòdicament en aquesta iniciativa de reciclatge de taps impulsada per l’Institut Català del Suro que recentment ha comptat amb la complicitat d’esdeveniments destacats del sector com el Fòrum Gastronòmic de Barcelona o la Barcelona Wine Week. El Celler de Can Roca, per la seva banda, compta des del 2013 amb el seu propi programa de reciclatge i reutilització de residus com plàstics o vidre: Roca Recicla.

ICSuro_CanRoca_02

El reciclatge de taps de suro

L’aposta de l’Institut Català del Suro pel reciclatge de taps busca allargar la vida del tap de suro i potenciar el valor del producte més enllà del seu reciclatge al contenidor orgànic.  A més a més, el reciclatge dels taps de suro permet allargar la funció del material com a reservori de carboni.

La Fundació Institut Català del Suro treballa en contacte amb altres entitats de reciclatge i gestió de residus com Ecoembes, Ecovidrio o l’Agència de Residus de Catalunya per buscar vies per reutilitzar aquests taps d’una forma viable ambientalment, socialment i econòmicament.

El projecte Alcorke

L’objectiu d’Alcorke és donar una segona vida als taps utilitzats per mitjà de la seva recollida, trituració i mescla amb adhesius per utilitzar-los als escocells dels arbres i paviments dels parcs infantils.

Es tracta d’un projecte d’economia circular que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el qual la Fundació ICSuro hi ha abocat moltes expectatives, doncs permetria absorbir una gran quantitat de taps que actualment es destinen al compostatge i donar-los una nova funció en l’urbanisme municipal. A més a  més, compta amb un gran potencial pel que fa a l’educació ambiental i el foment del reciclatge.

 

caCatalan