Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

SUBERCHEM: Projecte de recerca sobre l’aplicació de l’economia circular en els actius cosmètics: el cas dels subproductes del sector surer

Finançat per:
ACCIO Generalitat de Catalunya

Projecte de recerca sobre l’aplicació de l’economia circular en els actius cosmètics: el cas dels subproductes del sector surer.

L’objectiu final del projecte és l’obtenció d’una gamma de principis actius amb utilitat cosmètica i que tinguin l’origen en subproductes de la indústria surera de Catalunya. A nivell cosmètic, s’aferma la tendència cap a la sostenibilitat i natural. En el present projecte conflueixen punts clau d’aquesta tendència com és l’origen ecològic dels ingredients, lliures de substàncies sintètiques, i la reutilització de materials que d’una altra manera es convertirien en deixalles d’un procés industrial principal, disminuint l’impacte ambiental. En el cas del suro, es tracta d’un producte de recol·lecció de l’arbre, sense que l’arbre es tali, de manera que es tracta d’un producte absolutament sostenible i, a través de l’ús de subproductes de suro de la indústria surera, compleix amb els principis de l’economia circular des del principi del procés. La composició química del suro és diferent a la d’altres materials vegetals com la fusta per la seva funció de barrera protectora, ja que ha d’evitar la pèrdua d’aigua, ha de controlar la transferència de gasos i no deixar passar microorganismes ni altres substàncies perjudicials.

Així mateix, en desenvolupament d’un nou sistema d’extracció dels principis actius del suro pretén consolidar la formulació de productes sostenibles ampliant la possibilitat d’emprar altres materials naturals o subproductes amb potencial atractiu per la indústria cosmètica.

ICSURO densevoluparà la part de recerca de nous metodes d’obtenció dels extractes de suro.

caCatalan