Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Sistema d’eliminació d’haloanisols (TCA) i altres aromes defectuosos

Finançat per:
Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI)

Sistema d’eliminació d’haloanisols (TCA) i altres aromes defectuosos presents en els taps de suro a partir de l’ús adsorbents i biosorbents

El gust o aroma a suro o “cork taint” es refereix a un defecte que es pot donar en el vi i una de les possibles fonts de contaminació són els taps de suro. Actualment, no hi ha cap tecnologia per a la eliminació d’aquests aromes dels taps de suro degut a la seva resistència.

L’objectiu del projecte és desenvolupar un sistema innovador d’eliminació d’aromes, com el TCA, en taps de suro basant-se en la combinació de diferents materials adsorbents i biosorbents.

Aquest estudi és un projecte pilot innovador que forma part dels Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles. L’actual projecte integra cinc empreses rellevants del sector surer català Francisco Oller S.A. (que actuarà com a líder), deMaria Taps S.L., J. Vigas S.A., Tapones y especialidades de corcho, S.A. (TESA) i Joan Costa Quer S.A.

 

 

 

caCatalan