Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

PERTE AGROALIMENTARI: Investigació sobre el suro i els processos de producció dels taps de suro amb la finalitat de la seva optimització com a eina enològica

Finançat per:
PERTE Agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons Next Generation.

“Investigació sobre el suro i els processos de producció dels taps de suro amb la finalitat de la seva optimització com a eina enològica” és un dels onze projectes primaris associats al projecte tractor del vi al PERTE Agroalimentari.

Aquest projecte primari té com a objectiu l’estudi del suro des d’una perspectiva interdisciplinar i integral, per respondre a les necessitats actuals del sector surer i vitivinícola. Aquest objectiu implica la realització d’investigacions bàsiques i aplicables amb la finalitat de generar coneixement sobre el suro, que permeti aplicar millores i/o solucions intel·ligents i respectuoses amb el suro (o, conservant les característiques i propietats naturals del material) i, amb el medi ambient.

Ho ha impulsat un consorci coordinat per la Federació Espanyola del Vi (FEV), Insomnia Accelerator i la consultora Deloitte i compta amb 19 empreses pertanyents a 15 grups empresarials diferents, entre les quals destaquen les indústries sureres Francisco Oller (Grup Oller) i J. Vigas.. La Fundació Institut Català del Suro és un dels centres de recerca que participen al projecte.

La resta del consorci el formen Grup Raventós Codorniu, Osborne, Família Torres, González Byass, Cellers Familiars Matarromera, Martín Códax, Cellers Riojanas, Terras Gauda, Valtravieso, Cellers Comenge, Grans Vins i Vinyers, Vinya Costeira i Izertis.

caCatalan