Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

FORSU: Ecodisseny i testatge de maons de formigó fabricats amb subproductes de suro

Finançat per:
Agència de Residus de Catalunya
http://www.forsu.es/

El projecte pretén avaluar el potencial d’un nou material fet amb formigó i suro (que s’ha anomenat FORSU) destinat al sector de la construcció. Aquest material es fabrica a partir d’una mescla de granulat de suro i formigó. El percentatge de suro és superior al 19%.

El FORSU està pensat com a material per formar peces de construcció per a l’ús de tancament de façanes, parets interiors i mitgeres. Aquest nou material permetrà l’entrada al mercat de peces com maons, blocs i geros. L’ús del suro implicarà una millora de les condicions de transport i col·locació degut a la disminució del pes respecte els altres productes que no tenen suro.

El suro és un teixit que forma part de l’escorça de l’arbre Quercus suber L., una espècie arbòria autòctona i exclusiva del bosc Mediterrani. El suro és un material natural, renovable i biodegradable amb una combinació de propietats que el fan únic i versàtil. Entre aquestes propietats cal destacar la seva baixa densitat, elevada resistència mecànica i al foc, baixa conductivitat tèrmica i elèctrica, a més de ser un bon aïllant tèrmic i acústic i posseir una gran elasticitat. Aquestes propietats fan del suro un material únic i versàtil al hora de buscar-li noves aplicacions com seria el cas dels blocs de formigó-suro.

El FORSU és un material de menor impacte ambiental que el formigó tradicional, que promourà l’economia circular incorporant al mercat subproducte de la indústria surera que no entrava al mercat donant-li un ús comercial sostenible i un valor econòmic.

 

 

 

caCatalan