Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Estudi del potencial de l’economia circular del sector surer

Finançat per:
Agència de Residus de Catalunya “Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2020”

El projecte “Estudi del potencial de l’economia circular del sector surer” té per objectiu incrementar la competitivitat del sector del suro per mitjà de l’aplicació de l’economia circular en el seu procés productiu.

El suro és un material amb una combinació de propietats que el fan únic, versàtil i apte per multitud d’aplicacions per a molts sectors; aquests nous nínxols de negoci afavoriran la diversificació del sector surer català, exclusivament centrat en el tap de suro per a vins.

Alhora, l’estudi busca reforçar l’exemple de circularitat del sector surer per altres sectors catalans a través d’accions de comunicació fora del propi àmbit surer.

Aquest projecte busca posicionar la indústria surera com a paradigma de la sostenibilitat, no només per la seva petjada de carboni negativa, sinó perquè l’increment del valor afegit de tota la cadena de valor del suro i l’aprofitament de residus i subproductes de la indústria surera permetrà posar en producció noves masses forestals, la qual cosa ajuda a disminuir el risc d’incendis, combatre el canvi climàtic, fixar carboni i consolidar llocs de treball a les zones rurals.

L’estudi tindrà una durada de dos anys i s’impulsa gràcies als “Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2020” de l’Agència de Residus de Catalunya.

caCatalan