Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Estudi de vins tranquils, cava i champagne segons diferents tipus de tapament. Funció del tap de suro.

Finançat per:
en el mes de setembre de 1996 i en el context d’un acord marc entre la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català del Suro i l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, inicien els treballs per a la realització d’aquest estudi (1996-2000).

Aquest estudi, plantejat pel propi sector productor de taps de suro a Catalunya, presenta el treball de més de tres anys d’anàlisi dels conceptes més rellevants en l’evolució dels vins i ve a clarificar quin paper tenen els taps en l’evaluació dels vins. No és aleatori que l’estudi estigui orientat a analitzar tres aspectes bàsics en el binomi tap-vi. L’objectiu es plantejar una visió global d’aquesta relació.

Sens dubte, és important l’evolució sensorial del vins, i més en un context on el consumidor valora molt alt el grau d’aquest paràmetre. Però no és menys rellevant analitzar l’evolució química d’aquests mateixos vins i analitzar també el comportament físic dels taps. Al cap i a la fi els taps han de ser extrets per persones que finalment valoren també, en el seu dia a dia (per exemple en la restauració), el comportament que el tap ofereix al ser extret de l’ampolla.

caCatalan