Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

ECOCORK – Desenvolupament educatiu per a compostos de suro sostenibles i ecològics en aplicacions aeroespacials

Finançat per:
Erasmus+ Programme of the European Union, Turkish National Agency
https://ecocork.ogu.edu.tr/

S’està desenvolupant la ciència dels materials i les principals indústries com l’aeroespacial i l’automoció aprofiten les tecnologies d’avantguarda en les seves aplicacions. Com que el mercat exigeix ​​materials lleugers juntament amb una resistència superior, els materials destaquen com a substitutius dels aliatges metàl·lics. Les empreses líders, especialment en el sector aeroespacial, inverteixen en suro. No obstant això, hi ha una manca de recursos humans al camp, ja que els plans d’estudis dels programes d’enginyeria se centren en aspectes tècnics en lloc d’incloure els efectes ambientals dels materials d’enginyeria.

ECOCORK té com a objectiu desenvolupar eines educatives per crear consciència ecològica en la fabricació de compostos de suro, així com a ajudar entendre la importància dels compostos naturals “eco-friendly” en matèria de sostenibilitat per a productes aeroespacials. Els socis desenvoluparan un esquema educatiu i el projecte es desenvoluparà amb investigadors de l’àmbit universitari.

El soci industrial, ACC, contribuirà a la preparació de programes de formació sobre sostenibilitat i petjada de carboni de productes de suro. Dins d’aquest àmbit d’associació estratègica, hi haurà un pont establert des de la terra natal del suro (Portugal i Espanya) a l’Europa de l’Est, on s’han pagat grans quantitats d’inversions per a aplicacions Aeroespacials.

Hi participen: Eskisehir Osmangazi Universitesi, Universidade de Aveiro, Politechnika Wroclawska, Amorim Cork Composites SA, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas i la Fundació Institut Català del Suro.

caCatalan