Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Difusió del perfil sensorial del suro i la seva aplicació en la indústria elaboradora de taps i vitivinícola

Finançat per:
Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació - Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural
https://www.icsuro.com/panell-sensorial/

Un panell sensorial és una activitat demostrativa sensorial que consisteix en detectar i identificar, seguint una fitxa de tast, la presència d’atributs positius i negatius indicant quins són i la seva intensitat.

OBJECTIUS

 • Millorar els controls de qualitat que es realitzen en cellers i elaboradors de taps a través de conèixer els diferents descriptors sensorials que es poden trobar en les mostres de suro i del la posada apunt de nou mètodes d’anàlisis sensorial
 • Millorar la competència sensorial dels tècnics/es, operaris/es, comercials o personal en general de les empreses de suro i vitivinícoles per oferir un producte exempt de defectes al consumidor.

SESSIONS DEMOSTRATIVES

L’activitat demostrativa del panell sensorial contempla 4 sessions:

 • 17/07/2019: Sessió demostrativa I: Mètodes d’anàlisis sensorials en taps de suro
  En aquesta sessió s’actualitzaran els mètodes d’anàlisis sensorial, i s’experimentarà en mostres reals els mètodes innovadors, més ràpids i no destructius.
 • 20/11/2019: Sessió demostrativa II: Descriptors definits en el perfil aromàtic del suro
  L’objectiu d’aquesta sessió és fer una demostració sensorial de les aromes que poden estar presents en suro, identificant descriptors, famílies i intensitats.
 • 12/02/2020: Sessió demostrativa III: Aromes emergents
  L’objectiu d’aquesta sessió serà determinar la sensibilitat a aromes emergents o no habituals en els panells de tast. A través de els resultats obtinguts en una sessió de tast, es confirmaran els límits de percepció sensorial dels nous aromes.
 • 15/04/2020: Sessió demostrativa IV: Interacció dels diferents aromes amb el vi o cava
  L’objectiu d’aquesta sessió serà demostrar l’existència de les aromes analitzats en les mostres de la sessió II i III en diferents matrius (vi negre, vi blanc i cava), i es veurà com s’expressen aquestes aromes i les diferents notes aromàtiques que es presenten en cada matriu.
caCatalan