Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Determinació de l’evolució de la permeabilitat a l’oxigen

Finançat per:
Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI)

Determinació de l’evolució de la permeabilitat a l’oxigen al llarg de les diferents condicions de fabricació dels taps de suro i l’efecte d’aquest paràmetre en l’evolució del vi tranquil i escumós

L’evolució del vi és extremadament depenent de la quantitat d’oxigen que rep el vi durant la seva elaboració i posterior envelliment. Després de l’embotellat, l’exposició d’oxigen depèn de l’eficiència del tancament.

L’objectiu del projecte és definir un mètode de mesura de la permeabilitat i avaluar aquest paràmetre en diferents condicions de la producció dels taps de suro per tal d’elaborar un catàleg de taps de suro amb diferents permeabilitats.

Aquest estudi és un projecte pilot innovador que forma part dels Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles. L’actual projecte integra quatre empreses rellevants del sector surer català J. Vigas S.A. (que actuarà com a líder), Tapones y especialidades de corcho S.A. (TESA), Manuel Serra S.A. i Francisco Oller S.A.

 

 

 

 

caCatalan