Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

S’engega el projecte europeu SureNexus

La Fundació Institut Català del Suro és un dels socis del projecte PRIMA SureNexus, coordinat per la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya amb 17 socis de 8 països mediterranis: Espanya, Grècia, Israel, Itàlia, Marroc, Tunísia, França i Egipte.

El projecte demostratiu, que s’allargarà 36 mesos, vol crear sistemes agrícoles resilients i generar evidència científica i pràctica sobre la transició en el desenvolupament de l’enfocament Aigua-Energia-Aliments-Ecosistemes mitjançant l’optimització de l’assignació d’aigua en diferents sectors, combinant-se amb l’energia i la seguretat alimentària per donar suport al desenvolupament regional i local.

SureNexus establirà llocs de demostració a petita escala en diferents punts de la Mediterrània per a solucions de transformació innovadores i avaluarà la seva productivitat i valor per a la comunitat local, impulsant l’adopció de tecnologia i el canvi de mentalitat. Un dels pilots d’aquest Living Lab abordarà la vinya i es desenvoluparà a Catalunya, a la comarca del Penedès. La Fundació Institut Català del Suro hi treballarà desenvolupant un sistema de depuració  i aprofitament d’aigües residuals en un celler per mitjà del granulat de subproductes de suro com a mitjà filtrant.

La proposta de SureNexus ha estat seleccionada pel comitè d’avaluació científica i es finançarà en el marc de la convocatòria europea PRIMA: “Aprofitament del coneixement sobre la gestió del Nexus de Aigua-Energia-Aliments-Ecosistemes a la regió mediterrània: dels conceptes a les solucions pràctiques”.

A banda de la Fundació ICSuro, els socis del projecte són: Universitat Politècnica de Catalunya – UPC, Institute of Agrifood Research and Technology-IRTA, Center for Agro-Food Economics & Development CREDA, National Technical University of Athens, Tinos Ecolodge, AGENSO, Keren Kayemeth LeIsrael – Jewish National Fund, REM TEC, Polytechnic University of Marche, Planet Di Villa Alessandro & C SAS – Planet, Centre Technique de Plasturgie et de Caoutchouc-CTPC, Institut National de la Recherche Agronomique-INRA, Office National de l’Electricité et de l’Eau Potable-ONEE, Société Agricole Innovante dans le Sud – Innovagrisud, Participatory Development Solutions (PDS) – ElMahrousa i UNESCO Water Division.

 

FOTO: Càtedra Unesco de Sostenibilitat https://www.unescosost.org/

caCatalan