Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Els vins amb un suro natural encapçalen les llistes de venda al detall a un preu important

Estudis recents revelen que els vins tancats amb suro natural atrauen un promig de 3,28 £ per ampolla al Regne Unit per sobre dels que estan segellats amb un tap de rosca al canal On Trade (vins que es consumeixen a l’establiment on es compren) i 3,04 £ per ampolla sobre els segellats amb un tap de rosca al canal Off Trade (vins que es consumeixen fora de l’establiment on són adquirits). 

Valor que aporta el suro natural 

On trade

Bones notícies per a la indústria del suro: el vi tancat amb un suro natural va passar de 17,931 £ el 2020 a 19,13 £ el 2021, amb un augment del valor del 6,69%; mentre que els vins tancats amb un tap de rosca van experimentar un augment menor: del 2,99% passant de 15,39 £ el 2020 a 15,85 £ el 2021.

El portaveu de la CGA, que ha editat l’informe, Mark Newton, valora: “Això suggereix que la conveniència dels vins de suro natural s’ha mantingut ferma després dels grans trastorns en premisses i categories derivats de la crisi de la Covid durant els últims dos anys. Tot i això, es necessitarà més temps perquè les vendes de volum i valor arribin a un lloc proper als nivells anteriors a la Covid”. 

Off Trade

Segons dades recents de Nielsen, el vi tancat amb un suro natural també continua augmentant el preu a l’exterior en comparació amb el vi tancat amb un tap de rosca, amb una mitjana de 3,04 £ més per ampolla. 

La investigació mostra un augment del valor del 29% dels vins tancats amb suro natural en comparació amb un augment del valor del 10% per als vins tancats amb tap de rosca durant els últims quatre anys. El preu mitjà d’una ampolla de vi segellada amb suro natural és de 9,13 £ (2021) en contraposició de 7,05 £ (2017) i el tap de rosca és de 6,09 £ (2021) davant de 5,53 £ (2017). 

Els consumidors trien suro natural per un estil de vida més sostenible 

Mirant cap al futur i l’era posterior a la Covid, les perspectives són brillants pell suro natural, especialment amb el canvi de comportament dels consumidors. L’informe de la CGA va revelar que el 77% dels consumidors de vi estan intentant activament portar un estil de vida respectuós amb el medi ambient i, com continua el portaveu Mark Newton: “El desig de portar un estil de vida més respectuós amb el medi ambient mai no ha estat tan destacat com ara. A través de la nostra àmplia investigació sobre tendències comercials, hem vist un augment en el desig de mostrar credencials més ecològiques que està impulsant l’interès per les begudes i envasos sostenibles, inclosos els vins segellats amb suro natural. 

Tot i que és evident que els consumidors generalment beuen menys però de millor qualitat, també hi ha una gana creixent per experimentar i explorar estils de vins més esotèrics que tenen una major propensió a ser tancats amb suro natural”.

 

caCatalan