Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El futur del suro català passa per treure rendiment de les suredes

El suro català compta amb una gran acceptació per a la fabricació de taps naturals i cada vegada més els cellers valoren productes de proximitat. També es produeix en el cas del suro de trituració pel seu calibre i bon rendiment.

Segons el Consorci Forestal de Catalunya, les perspectives són molt bones i cal reactivar la bioeconomia de les suredes. Les inversions inicials per posar una sureda en producció son altes i el retorn és a llarg termini, si fa no fa a 30 anys de mitjana. Si bé és cert que també cal anar fent successius manteniments a les suredes, la seva rendibilitat amb una bona gestió és possible. Així doncs, cal fer una política activa per recuperar-ne el potencial productiu.

Evolució dels preus de compra del suro 

Fa 7 anys que els preus del suro es mantenen estables i en línia ascendent, una fita fins ara inèdita que parla de les bones perspectives del sector.

Aquesta tendència estable a l’alça s’explica per l’augment de la demanda i la competència que hi ha entre els diferents operadors del suro durant el període de compra al bosc. També influeix positivament la millora en el tractament i classificació dels diferents classes de suro per adaptar el producte que s’ofereix a les necessitats de cada empresa.

evolució preus

(Font: Quality Suber)

Si tens un bosc de suro i dubtes de com obtenir-ne rendiment, contacta’ns i t’orientarem: icsuro@icsuro.com / 972 30 56 61

caCatalan