Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Presentació del projecte FUTURECORK a la Fira FICOR

S’ha presentat el projecte FUTURECORK a les jornades tècniques de divulgació surera de la gira biennal Ficor de San Vicente de Alcántara (Badajoz). La conferència, a càrrec de la Doctora Patrícia Jové de la Fundació Institut Català del Suro, que coordina el projecte, s’ha impartit davant d’un públic especialitzat entre el qual s’hi troben centres d’investigació, industrials o forestals.

A la presentació s’han exposat els principals eixos d’actuació del projecte que té per objectiu transformar el sector surer nacional i que passen per augmentar la resiliència dels boscos de sureda al canvi climàtic i als incendis, combatre la despoblació de les zones rurals i fomentar l’emprenedoria amb perspectiva de gènere, augmentar el valor afegit de la cadena del suro i comunicar el valor ecològic, econòmic i social del sector del suro.

Reunió del consorci

Coincidint amb Ficor, també s’ha mantingut la primera reunió de coordinació presencial del consorci del projecte, integrat per la fundació Institut Català del Suro, el Consorci Forestal de Catalunya, l’Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICIFOR, INIA-CSIC), la Universitat de Cádiz, el Centre d’Investigacions Científiques i Tecnològiques d’Extremadura (CICYTEX) i la Confederació d’Organitzacions de Selvicultors d’Espanya (COSE). Durant la reunió, s’ha actualitzat l’estat actual del projecte i s’han marcat les línies de treball futures.

FUTURECORK cuenta con el apoyo de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), financiado por la Unión Europea – NextGenerationEU.

caCatalan