Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Aposta per la sostenibilitat i l’estalvi per mitjà de l’energia solar

La Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) ha fet enguany una aposta per l’energia solar amb la instal·lació d’un sistema fotovoltaic format per setanta-sis plaques solars d’una potència de 34,58 kWp. Amb aquesta iniciativa es pretén reduir la factura i assolir una major autonomia elèctrica, doncs l’electricitat és la font principal de l’activitat del Cork Center Laboratory.

S’estima que amb aquesta inversió s’arribarà a cobrir el 66% de les necessitats energètiques de l’entitat. La inversió ha costat 32.245 euros i es calcula que permetrà estalviar uns 8.600 euros anuals, per la qual cosa es preveu que quedi amortitzada en quatre anys i faci viable l’activitat de l’ICSuro a llarg termini.

Les plaques solars són una de les tecnologies renovables més eficients que hi ha per fer front al contra el canvi climàtic, una lluita inherent al sector surer, que compta amb una petjada de carboni negativa. Amb aquesta instal·lació, es calcula que es generarà un estalvi de 18.316 kg de diòxid de carboni.

Un pas més cap a la sostenibilitat

Amb l’aposta per l’energia solar, la Fundació ICSuro fa un pas més cap a la sostenibilitat en la seva gestió. Una fita que persegueix any rere any amb iniciatives com la seva adhesió al Programa d’Acords Voluntaris de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic o l’alineació de la seva acció a les directrius que estableixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i amb els principis de l’Economia del Bé Comú.

 

 

caCatalan