Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

PINEA Mobile, l’eco-suite sobre rodes que incorpora el suro

ERA arquitectes innova de nou amb un allotjament sostenible entre vinyes al Penedès anomenat PINEA Mobile que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Institut Català del Suro en el seu disseny.

Aquest prototip únic i autosuficient funciona amb energia solar i disposa  de teixits innovadors, coberta vegetal i dipòsits de recollida d’aigües pluvials (a més d’altres habituals materials naturals com la fusta i el suro).

Pel que fa al suro, el podem trobar en diferents formes i emplaçaments com al paviment, que disposa d’una catifa de suro, les graves lleugeres termoaïllants que incorporen taps de suro reutilitzats a la coberta o el suro projectat i els taps de suro al mobiliari (emmarcat en el projecte taps).

El projecte també incorpora:

Energia solar

El panell solar pot produir 50W i retenir-los en una bateria. Això permet als hostes a carregar un parell de telèfons intel·ligents, tenir una llum de llit, un llum de sostre per al menjador i una paret decorativa per a una il·luminació ambient.

Coberta vegetal

Per aïllar la coberta, hem utilitzat vegetació sedum sobre un substrat especial. Això crea una ombra de qualitat per poder dormir fins tard o tenir una migdiada tot i el sol d’estiu.

Dipòsit

El dipòsit està format per un sistema de safates connectades que recullen l’aigua de la pluja. És capaç d’albergar 100 litres i alimentar les plantes de dalt per capil·laritat fins i tot amb 9 litres/m2 en un dia d’estiu. Aquest innovador sistema és la primera vegada que s’instal·la a tota la Península.

Tèxtil

Les obertures estan realitzades amb teixit acrílic tenyit fabricat a Catalunya dins d’un procés de producció amb un gran estalvi en consum d’aigua.

Aquest teixit també té una gran repelencia a l’aigua sense perdre les seves característiques transpirables. D’aquesta manera, qui s’allotja està protegit del sol i l’aigua sense deixar de respirar aire fresc. A més també compta amb mosquitera per dormir sota la lluna plena.

Fusta

S’utilitza fusta certificada en les parets i els mobles (fets a mà).

L’eco-suite Pinea mòbil està feta amb materials certificats i catalans per promoure la indústria local.

caCatalan