Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Nou servei de control d’aromes en cellers

El Cork Center Laboratory, el laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, ha desenvolupat un nou servei de control d’aromes en cellers que permet determinar de forma ràpida i sensible les 10 aromes crítiques que poden afectar el bouquet final d’un vi a la bodega.

El mètode

La Fundació ICSuro ha posat a punt l’última tecnologia cromatogràfica amb la combinació de la desorció tèrmica acoplada a GC-MS/MS per al monitoreig dels punts crítics de la cadena de producció d’un vi. El mètode d’anàlisi per GCMS/MS és més ràpid, més sensible i més selectiu i permet detectar aromes com la terra humida, el pebrot verd, el pèsol o la floridura.

Per portar a terme l’anàlisi cal fer una selecció de la zona de mostreig, recaptar i col·locar els tubs a la zona de mostreig, enviar els tubs al Cork Center Laboratory i procedir a l’anàlisi per desorció tèrmica i GCMS.

Obtenir el bouquet desitjat

L’objectiu d’aquest nou servei és garantir als cellers que podran obtenir el bouquet final anhelat del seu vi fent una quantificació de concentracions defectuoses d’aromes desitjades i no desitjades.

Aquesta analítica és una mostra més del nou ventall de serveis del Cork Center Laboratory que s’aniran posant en marxa properament amb l’objectiu de posar el nostre coneixement tècnic a disposició del sector vitivinícola, donant suport a la seva competitivitat i aportant eines per facilitar que cada celler comercialitzi el vi amb les característiques que desitgi.

Consulta tota la informació sobre la nova analítica aquí.

123

caCatalan