Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Nou servei: anàlisi de la permeabilitat a l’oxigen postembotellat

El Cork Center Laboratory, el laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, ofereix un servei d’anàlisi de la permeabilitat a l’oxigen postembotellat, conegut com a nanooxigenació, per tal de determinar la influència de l’oxigenació en l’evolució d’un vi per mitjà del tap. L’objectiu final del servei és que les indústries vitivinícola, tapera i de productes alcohòlics puguin conèixer l’oxigenació dels diferents tapaments per oferir el més adequat en funció de cada tipus de vi.

 

L’oxigen en la vinificació

La gestió de l ’oxigen i les reaccions d’oxidació-reducció són part dels reptes que els enòlegs han d’afrontar durant la producció i l ’envelliment del vi. Els processos pels quals el vi pot tenir una aportació d’oxigen es donen quan hi ha moviments del vi, filtracions, embotellat i postembotellat.

El mètode d’anàlisi

L’oxoluminiscència un mètode no destructiu que possibilita fer el seguiment d’un tapament durant mesos o anys. Permet mesurar directament la quantitat d’oxigen dins d’una ampolla per mitjà d’un pols luminiscent i el temps de retorn en OTR (taxa de transferència d’oxigen), TPO (oxigen total de l’envàs), DO (oxigen dissolt) o HP (espai en cap).

Es mesura per mitjà d’una sonda emissora i receptora que emet un pols lluminós que es dirigeix a un sensor enganxat al recipient.

És un aparell fàcil d’utilitzar i que incorpora la tecnologia que s’assimila més a la realitat, de forma que els resultats que s’obtenen poden ser fàcilment extrapolables.

Oferta de serveis

Aquesta analítica és una mostra més del nou ventall de serveis del Cork Center Laboratory que s’aniran posant en marxa properament amb l’objectiu de posar el nostre coneixement tècnic a disposició del sector vitivinícola, donant suport a la seva competitivitat i aportant eines per facilitar que cada celler comercialitzi el vi amb les característiques que desitgi. Recentment s’han presentat dos nous serveis més: el control d’aromes en cellers i el control de la longevitat del vi.

Consulta tota la informació sobre l’analítica aquí:
Fitxa OTR

 

 

caCatalan