Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

LLIURAMENT DEL PREMI D’EMPRENEDORIA- IDEA DE NEGOCI AMB SURO

Amb aquest premi, l’ICSuro vol incentivar la creació d’empreses i la innovació tècnica i empresarial al sector surer.

El proper divendres 30 de setembre tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi d’Emprenedoria- Idea de Negoci amb suro a les 11,30h a l’auditori Josep Irla de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Aquest concurs que porta per lema “Busquem *Suber Emprenedors. Tens un projecte innovador basat en el suro?” (*suber: del llatí, suro) ha estat instaurat per l’Institut Català del Suro, en el marc del seu 25 aniversari, per tal de motivar la creació d’empreses i la innovació al sector surer.

Durant el període d’inscripció al concurs que va finalitzar el 30 de juny, han estat 17 les propostes presentades, amb projectes o idees que inclouen el material suro: solucions constructives sostenibles, objectes de decoració amb elements de suro reciclat, utensilis exclusius per a xefs innovadors, joguines educatives fetes amb suro de proximitat, mobiliari urbà i de la llar, elements nàutics que s’integren amb l’entorn i aplicacions pel mòbil, entre d’altres.

El jurat encarregat d’avaluar els projectes presentats i puntuar les propostes, segons els criteris establerts en les bases del concurs, està presidit per la presidenta de l’ICSuro, Hble. Sra. Meritxell Serret, Consellera del Departament d’Agricultura i compta tant amb representants del sector surer nacional i internacional com amb experts en emprenedoria i innovació; les entitats membres del jurat són l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya – AECORK,  la Càtedra FPdGi Joves Emprenedors de la UdG, la Confederació Europea del Suro- CELIÈGE, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa – ACCIÓ, la Subdirecció General  de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya i el propi Institut Català del Suro – ICSuro.

El premi consisteix en l’entrega de 2.000 euros en concepte de subvenció per a l’impuls de l’activitat realitzada per l’emprenedor i/o la materialització de la idea de negoci, 10 hores de mentoring a càrrec de la Càtedra FPdGi Joves Emprenedors de la UdG, 20 hores d’assistència tècnica per part del laboratori de l’ICSuro, el Cork Center, per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte i recolzament en la difusió i comunicació de la idea de negoci o projecte.

Aquest concurs compta amb la participació i recolzament de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament d’Empresa i Coneixement i Departament d’Agricultura), ACC1Ó, Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), Confederació Europea del Suro (CELIÈGE), Càtedra FPdGi Joves Emprenedors de la Universitat de Girona i Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (Ajuntament de Palafrugell).

caCatalan