Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

L’ICSURO PRIMER ORGANISME VINCULAT AL SECTOR VITIVINÍCOLA ACREDITAT AMB EL SEGELL TECNIO

Reconegut com una entitat desenvolupadora de nova tecnologia al servei de la competitivitat de les empreses.

TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, per identificar on es troba la tecnologia més innovadora, els desenvolupadors que l’ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement.

En aquest cas, l’Institut Català del Suro (ICSuro) ha estat reconegut com una entitat desenvolupadora que genera nova tecnologia i la transfereix a l’empresa, ja sigui a través de la realització de projectes d’R+D, com a partir de la prestació de serveis a la indústria surera, vinícola i alimentària.

Els beneficis que aporta per les empreses treballar amb un proveïdor tecnològic sota el segell TECNIO són: facilitar la participació en programes internacionals de R+D+i, enllaçar amb nous proveïdors tecnològics, ajudar a desenvolupar productes o serveis innovadors i accés a noves tecnologies, entre d’altres.

La oferta tecnològica actual de l’ICSuro es centra en la investigació de:

  1. Processos i tecnologies relacionades amb la optimització de la fabricació dels taps de suro.
  2. Desenvolupament de nous productes amb suro, compòsits d’origen natural, subproductes d’indústries agroalimentàries i altres productes forestals amb l’objectiu d’incrementar el seu valor afegit. Per exemple, l’ús d’aquest materials com a substrats de la impressió additiva o el desenvolupament de productes del sector de la construcció.
  3. Estudis de les interaccions suro-vi/cava per tal de potenciar i aprofitar les propietats úniques i beneficioses del suro.

Segons declaracions del director de l’ICSuro, Albert Hereu, “És una bona notícia per tot el sector surer català, ja que a través del nostre organisme, les empreses podran ampliar l’accés a nous serveis de recerca i innovació integrada amb la resta de centres TECNIO de la xarxa”. Afegeix, “aquest segell, a més, és una garantia per l’empresa del servei que oferim en matèria de R+D+i”.

L’acreditació TECNIO permet formar part d’una comunitat exclusiva d’entitats amb prestigi en l’àmbit de la recerca i la innovació a Catalunya, amb l’objectiu principal de fer més competitives les empreses de l’àmbit surer, vitivinícola i alimentari.

 

caCatalan