Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

L’ICSURO OBRE LES SEVES PORTES A ESTUDIANTS DE LES COMARQUES DE GIRONA

En el marc de la celebració del 25 aniversari, aquest organisme ha rebut 285 alumnes de batxillerat, ESO i primària amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i els valors del suro.

L’ICSuro ha rebut la visita de 285 alumnes de 3 municipis de les comarques de Girona com són Palafrugell, Palamós i Girona, així com de 5 centres educatius: INS Frederic Martí Carreres i Escola Torres i Jonama de Palafrugell, Escola Bell-lloc del Pla de Girona, INS Palamós i Escola Vedruna de Palamós. Han estat 165 alumnes de batxillerat, 70 ESO i 50 de primària.

L’objectiu de les visites ha estat donar a conèixer la tasca que es realitza des de l’ICSuro, els valors del material suro i la familiarització dels joves de les comarques de Girona amb el funcionament d’un laboratori professional en l’àmbit agroalimentari. Al mateix temps s’ha traslladat la importància econòmica, social i ambiental que tenen els boscos de sureda per Catalunya i el teixit empresarial que conforma aquesta indústria centenària que és un clar exemple d’economia sostenible.

L’ICSuro ha apostat per la divulgació interactiva del món del suro, a través d’una breu introducció al sector surer, la realització d’un taller d’anàlisi sensorial i la visita a les instal·lacions del laboratori Cork Center. En aquest sentit, en el taller sensorial els alumnes han pogut experimentar els aromes que conté el suro i que poden ajudar a l’evolució òptima del perfil aromàtic dels vins. Durant la visita al laboratori se’ls ha mostrat els controls de qualitat que s’hi realitzen, així com la recerca i la innovació que aporta aquest centre al sector surer i vinícola. Tot això, amb la voluntat de traslladar la part aplicada dels coneixements teòrics que adquireixen els alumnes a les aules.

Aquestes visites s’han realitzat en el marc del 25è aniversari de l’ICSuro al llarg dels mesos de febrer, març i abril d’enguany, amb la voluntat de donar a conèixer l’activitat d’aquest consorci a les futures generacions.

Algunes d’aquestes activitats han estat coordinades conjuntament amb el Museu del Suro de Palafrugell, a través de visites guiades al mateix museu, la Torre de Can Mario (espai emblemàtic de la història surera de Palafrugell), les pròpies instal·lacions de l’ICSuro i empreses fabricants de taps de suro.

Durant tot l’any 2016, aquest organisme commemora el seu 25è aniversari amb la realització de diversos actes, jornades, visites, reunions, etc. per tal de donar a conèixer les línies estratègiques i l’activitat d’aquest organisme als públics involucrats en la seva activitat.

caCatalan