Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

L’ICSURO INCORPORA UN DOCTOR EN EL MARC DEL PROGRAMA CEICS DE LA URV

La finalitat del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) impulsat per la Universitat Rovira i Virigili és facilitar la incorporació de doctors als entorns laborals no acadèmics. En aquest sentit, a Catalunya s’han contractat tres doctors que desenvoluparan projectes d’R+D+I rellevants per a l’estratègia i competitivitat de les organitzacions de les que formen part, vinculades als àmbits d’especialització: química i energia, nutrició i salut, turisme, enologia i, patrimoni i cultura.

Pel que fa a l’Institut Català del Suro l’àmbit de treball serà l’enologia amb el projecte “Eliminació selectiva de compostos aromàtics no desitjats en una matriu de vi, fusta, cartró o suro mitjançant biosorbents” que realitzarà el doctor Jordi Lladó.

L’objectiu principal d’aquest estudi es base en la capacitat de transferència del TCA cap a un líquid de maceració i la capacitat biosorbent del carbó actiu per descontaminar el vi, la fusta, el cartró o els taps de suro. I, la posterior, incorporació d’aquest procés de prevenció i descontaminació en empresa. L’estudi es basarà en continuar els estudis iniciats al Cork Center Laboratory.

caCatalan