Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

L’ICSURO I AECORK ENTREGUEN LA PRIMERA BECA DEL MÀSTER EN BEGUDES FERMENTADES DE LA URV

La beca s’ha lliurat a Patricia Cereceda per un estudi sobre la influència del tap de suro en els vins i caves.

Patricia Cereceda Ortega, estudiant del Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha guanyat la I Beca ICSuro-AECORK, en el marc del qual ha realitzat l’Estudi sobre l’efecte dels taps de suro amb diferent diàmetre i inserció sobre el vi i el cava.  El lliurament del premi, dotat en 1.400 euros, s’ha fet durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la Facultat d’Enologia, celebrat divendres 25 de novembre.

La convocatòria d’aquesta beca s’inscriu en un conveni signat el febrer del 2016 entre l’Institut Català del Suro (ICSuro), l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Universitat Rovira i Virgili, a través de la Facultat d’Enologia, per promoure el coneixement sobre el tapament dels vins i caves amb taps de suro. Entre d’altres accions, el mes de març passat els estudiants d’enologia de la URV van realitzar una jornada docent visitant el conjunt del sector surer català: des del bosc d’alzines sureres, passant per la fabricació dels taps de suro, i l’Institut Català del Suro i el seu laboratori on s’hi va realitzar un taller sensorial d’aromes del suro. Amb aquest conveni també es pretén establir relacions a tres bandes en matèria de formació i R+D+i, així com donar continuïtat a la realització d’estudis.

De la recerca que ha efectuat l’estudiant en el marc de la beca, es conclou que les característiques d’un vi tranquil i un vi escumós no es veuen afectades per la força de compressió i el grau d’inserció del tap de suro en el moment de l’embotellament i després de 3 mesos en l’ampolla.  Aquest fet obre la porta a estudiar l’optimització de les dimensions del tap de suro per a vins de consum ràpid.

L’acte ha estat presidit pel degà de la Facultat d’Enologia, Joan Miquel Canals; Albert Hereu, director gerent de l’Institut Català del Suro, i Joan J. Puig, president d’AECORK, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Josep Anton Ferré.

L’ICSuro és un consorci públic-privat que té com a missió promoure el desenvolupament de tota la cadena de valor del sector surer català; l’AECORK és l’associació d’empresaris, ubicada a Catalunya, que aglutina empreses fabricants i/o comercialitzadores de productes de suro que exporten als principals mercats vitivinícoles mundials. A la URV es formen enòlegs impartint el grau d’Enologia i el màster en Begudes Fermentades, entre altres ensenyaments.

caCatalan