Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

L’ICSURO ACULL LA REUNIÓ DEL SUBCOMITÈ D’AENOR “MADERA Y CORCHO” AMB LA PRESÈNCIA DE REPRESENTANTS DE TOTA LA CADENA DE VALOR DEL SECTOR SURER I VITIVINÍCOLA D’ESPANYA

En el marc de la celebració del 25 aniversari d’aquesta institució, s’ha realitzat la primera trobada anual d’aquest Subcomitè del qual l’ICSuro n’ostenta la Secretaria.

L’Institut Català del Suro ostenta la secretaria d’aquest Subcomitè des de l’any 1995 i s’ha ocupat de definir els paràmetres a controlar i les especificacions dels productes de suro per tal que fabricants i  usuaris obtinguin un producte amb les màximes garanties sanitàries i d’estandardització per a l’ús industrial. Aquest treball és d’especial rellevància pel consumidor final de vins i caves tapats amb suro respecte altres tipus de tapaments, ja que la tasca de normalització  garanteix la qualitat dels taps.

En aquesta reunió, celebrada el 8 de febrer, hi han assistit representants de la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR), Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), Representants d’empreses fabricants de taps de suro, Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX), Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA- CIFOR), Clúster Vitivinícola Català (INNOVI), Bodegues com Recaredo, Torres, Juvé y Camps i Codorniu, Universidad de Córdoba i Universidad Politécnica de Madrid.

En el transcurs de la reunió s’ha aprovat l’ampliació dels membres del Subcomitè i s’ha avançat en l’elaboració d’especificacions tècniques de normes de mostreig, vocabulari, analítiques i garantia de sostenibilitat dels tapaments de suro (petjada de carboni) tan a nivell nacional (normes UNE), com a nivell internacional (normes ISO).  La propera reunió està prevista el mes de novembre a Madrid.

Albert Hereu, Director de l’ICSuro i Secretari del Subcomitè “Madera y Corcho” d’AENOR comenta: “És important destacar que aquest treball de normalització català i espanyol és la referència per la creació de normes de tapament a nivell internacional”.

En el Pla Estratègic 2014-2020 de l’ICSuro la normalització esdevé un element fonamental per la protecció del consumidor i la posada en valor dels productes de suro. És per això que en aquesta nova etapa l’Institut estarà treballant, des del lideratge en el Subcomitè “Madera y Corcho” d’AENOR, en el recolzament a la indústria i als consumidors per garantir el manteniment dels més alts estàndards d’excel·lència dels taps de suro.

caCatalan