Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

LA RECERCA, LA NORMALITZACIÓ, LA VALORITZACIÓ DEL SURO CATALÀ I LA INTERNACIONALITZACIO, REPTES DE FUTUR DE L’INSTITUT CATALÀ DEL SURO

L’acte de commemoració del 25è aniversari ha comptat amb la visita de la Consellera d’Agricultura i Presidenta de l’ICSuro.

El dilluns 27 de juny l’Institut Català del Suro ha realitzat l’acte central de la commemoració del seu 25è aniversari amb la visita de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que alhora és presidenta d’aquest consorci, a la seu de l’ICSuro a Palafrugell.

La visita s’ha iniciat amb una reunió institucional amb els membres de la Junta Directiva de l’ICSuro, en la que el seu director, Albert Hereu, ha realitzat una presentació sobre l’organisme, les seves línies estratègiques i els reptes de futur. Seguidament, s’han visitat les instal·lacions i el laboratori Cork Center, centre de referència a nivell internacional en controls de qualitat per a la indústria surera, vitivinícola i alimentària, per tal de mostrar les tecnologies analítiques d’última generació i els projectes en curs. Així mateix, s’ha fet incidència en la impressió additiva 3D, equip que recentment ha adquirit el Cork Center per tal de valoritzar el subproducte de suro, i alhora el Cromatògraf Masses/Masses que permet una detecció molt més precisa en matèria de controls de qualitat per a la indústria surera i vitivinícola, donant resposta a les exigències creixents dels mercats nacionals i internacionals.

Durant la visita també han acompanyat la Consellera: la director general de Forests, Montse Barniol; la directora dels SSTT del DARP a Girona, Elisenda Guillaumes, així com membres de la Junta Directiva de l’ICSuro i personalitats representatives d’institucions i entitats vinculades al sector surer i vitivinícola.

L’acte ha finalitzat amb uns parlaments institucionals al pati exterior de l’ICSuro. La benvinguda ha anat a càrrec de Guillem Genover, regidor de l’Ajuntament de Palafrugell, qui ha explicat l’aposta del municipi de Palafrugell pel suro i les institucions sureres com és l’ICSuro;  Margarida Matas, vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), la qual ha fet incidència en l’aposta dels industrials per la creació d’aquest organisme i la gran utilitat de l’ICSuro com a centre de referència en investigació, innovació, normalització i formació sobre suro; Rosendo Castelló, president del Consorci Forestal de Catalunya, qui ha donat una visió més en l’àmbit forestal, agraint a l’ICSuro la feina per la revalorització del suro català i la importància de col·laborar plegats industrials i forestals per obtenir un producte amb les màximes garanties. Així mateix, Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro ha explicat algunes de les fites d’aquests 25 anys i ha llançat alguns reptes de futur tant de la institució com del sector, donant una visió del passat, present i futur d’aquesta institució. Com a cloenda de l’acte, la Consellera DARP i presidenta de l’ICSuro, Meritxell Serret, ha traslladat l’aposta decisiva del Departament d’Agricultura i la Generalitat per continuar recolzant aquest organisme com a  eix vertebrador de tota la cadena de valor del sector surer català.

Per concloure s’ha realitzat un brindis de celebració del 25 aniversari entre tots els assistents.

 

 

caCatalan