Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Col·laborem amb l’IAAC per utilitzar el suro com a biomaterial per a la impressió 3D

La Fundació Institut Català del Suro ha col·laborat amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) en el marc del seminari “Introduction to Robotics” del Màster en Arquitectura Avançada per a la fabricació d’estructures a partir de la impressió 3D amb biomaterials.

Aquest seminari tenia per objectiu convidar els estudiants a explorar els compostos basats en suro mitjançant components d’impressió 3D robòtica aplicats a façanes no-planes. Per fer-ho, es va utilitzar un braç robòtic amb un potencial de sis eixos.

Des de l’ICSuro es va impartir una lliçó introductòria a l’alumnat perquè conegués el material, les seves propietats i els seus possibles usos abans de desenvolupar els prototips, que es van presentar el passat 4 de març en un seminari que va posar l’accent en les oportunitats que pot tenir la impressió 3D robòtica a partir de composites de suro per a arquitectes i dissenyadors.

Altres col·laboracions

L’ICSuro també va treballar l’any passat amb l’IAAC amb un alumne de segon curs del mateix màster, Gizem Demirkiran, que va liderar el projecte “Corteza”, que va ser el guanyador del Premi Santiago Zapata 2023 de la Càtedra d’Estudis del Suro de la UdG.

L’objectiu del projecte d’investigació era utilitzar el potencial del suro imprès en 3D com a solució sostenible per a combatre el problema global de la contaminació acústica i els seus efectes adversos sobre la salut i el benestar de les persones. El resultat va ser el desenvolupament d’una cadira que no només té una utilitat dins del món del disseny, sinó que contribueix a reduir el soroll dels espais interiors.

caCatalan