Groupe Opérationnel SensoVI

Fondé par:
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i Unió Europea a través dels fons FEDER

El Grup Operatiu SensoVI vol augmentar el coneixement de l’efecte del tapament amb suro en la segona fermentació en ampolla (tiratge) dels vins escumosos en contraposició al tap corona utilitzat per la majoria d’elaboradors.

El seu objectiu és millorar la competitivitat de les explotacions vitivinícoles a partir de l’estudi de l’aportació positiva del tap de suro en el procés de tiratge en lloc del tap corona. A més a més, implica l’ampliació del mercat del sector surer amb el desenvolupament d’un nou tap de suro adaptat a les condicions de la segona fermentació o tiratge. La validació del nou tap es realitza de forma analítica i sensorial. Finalment, es durà a terme un estudi de la percepció del consumidor final.

De plus, GO SensoVI souhaite augmenter le volume d'affaires dans le secteur catalan du liège grâce au développement d'un nouveau bouchon en liège spécifique à la circulation. Ce dynamisme aura un impact positif sur la superficie des forêts de liège gérées de manière durable en Catalogne.

Els membres que formen part del projecte son: els cellers RECAREDO i GRAMONA, les empreses elaboradores de taps de suro per a vi escumós FRANCISCO OLLER i TESA i els centres de recerca Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Institut Català del Suro, que també s’encarrega de la coordinació.

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

fr_FRFrench