Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Activitats de la Fundació ICSuro a la Fira del Tap i el Suro 2021

Com cada any, la Fundació Institut Català del Suro participarà a la Fira del Tap i el Suro que tindrà lloc a Cassà de la Selva els dies 12 i 13 de juny. Hi serà per mitjà d’un estand al passeig Vilaret.

La fira l’organitza des del 2018 l’Ajuntament de Cassà de la Selva  i representa un punt de trobada pel sector surer, des del bosc, passant per la indústria i arribant al consumidor final.

Podeu consultar la programació de la fira aquí.

Mostra d’escocells amb suro

En el marc de la fira, la Fundació ICSuro desenvoluparà una prova pilot d’escocells dels arbres amb suro al passeig Vilaret. Es tracta d’un projecte de reciclatge de taps de suro l’objectiu del qual és donar-los una segona vida mitjançant la seva recollida, trituració i mescla amb coles. Aquesta iniciativa obre les portes a convertir un residu en matèria primera per diferents solucions constructives.

Escape room sobre el suro

Organitzem l’activitat “SubeRescat”, una proposta familiar pensada per apropar el suro com a producte natural, altament versàtil i de proximitat a la població i conscienciar de l’interès dels boscos mediterranis mitjançant la gamificació com a eina d’aprenentatge.

Es pot realitzar en grups respectant totes les mesures de seguretat.

Presentació de la Suropèdia

La Fundació ICSuro serà a l’escenari Àgora de la fira per presentar la Suropèdia, un nou web divulgatiu d’ambició internacional que vol ser una eina viva, gratuïta i a l’abast de tothom que tingui inquietuds sobre el món del suro i busqui una plataforma on resoldre’ls. La presentació serà dissabte 12 de juny a les 11:00h.

Recollida de taps per reciclar

A l’estand de la fundació hi haurà una caixa per a la recollida i posterior reciclatge de taps de suro natural per promoure donar-los una segona vida. Aquests taps es trituren i es fan servir pels projectes del departament d’R+D+i de l’ICSuro.

Promoció del curs de peladors

Col·laborem amb l’Escola Agrària Forestal per impulsar un Curs de pelador de suro que tindrà lloc a Cassà de la Selva els dies 21, 22 i 23 de juny. L’objectiu del curs és facilitar el coneixement sobre la lleva del suro i donar a l’alumnat nocions bàsiques teòriques i pràctiques per iniciar-se en aquesta tècnica o bé millorar la pràctica dels qui ja en saben. Enguany la novetat és que es podrà practicar amb noves eines mecanitzades per a la pela desenvolupades en el projecte GO Suber.

Cartell curs pelador

caCatalan