Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Elisava i l’ ICSuro presenten una mostra de dissenys i prototips de productes fets amb suro

Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i la Fundació Institut Català del Suro presenten al Museu del Suro de Palafrugell una exposició dels millors dissenys i prototips de productes fets amb suro per part de l’alumnat de 4t curs del Grau en Disseny i el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial (Curs 2020 – 2021).

L’objectiu principal de l’assignatura va ser introduir-se i comprendre el disseny fent una reinterpretació d’una matèria primera, entenent les seves propietats, característiques úniques i els seus processos. La Fundació ICSuro hi va col·laborar fent la lliçó introductòria sobre el suro i les seves possibilitats en el món del disseny a l’inici de l’assignatura i aportant mostres de la matèria primera perquè l’alumnat l’explorés i hi treballés.

Aquesta col·laboració respon a un dels objectius fundacionals de l’ICSuro, que és el de formar i donar difusió sobre el material. Pel president de la Fundació, Joan J. Puig, “aquesta col·laboració amb Elisava demostra les possibilitats infinites que ofereix el suro en l’àmbit del disseny i constata que cal apostar pels joves dissenyadors amb talent per fomentar l’ús del suro, un material 100% natural, reciclable i sostenible que és un valor a l’alça”.

Els dissenys

La mostra “Elisava x ICSuro” recull alguns dels millors dissenys i prototips sorgits en el marc de l’assignatura “Tecnologia de producte III”. Tots estan enfocats a donar resposta a necessitats reals en base a les propietats del suro: baixa densitat i lleugeresa, impermeabilitat, bon aïllament tèrmic i acústic, elevada resistència al moviment, capacitat d’amortiment, elasticitat, durabilitat o origen natural.

Entre els projectes sorgits destaca “Planta’t” (Berta Abad, Laura Masdeu, Júlia Vera), que consisteix en uns discs de suro barrejat amb llavors per cultivar a casa, VIFTE (Hannah Adib, Marco Gesualdo, Helena Lehn), un producte portàtil per aïllar-se del soroll en entorns socials o La Surera (NilsKamming, Liam Kelly), una motxilla dissenyada per millorar el confort a l’espai urbà.

Assistents

A la inauguració de l’exposició s’ha comptat amb la presència d’alumnes que han participat a la mostra. Per part d’Elisava, hi ha assistit el Director Acadèmic Albert Fuster, la Responsable de Relacions amb Empreses i Acadèmia Cristina Taverner i el Professor de l’assignatura Salva Fàbregas; representant la Fundació ICSuro hi han assistit el seu President, Joan J. Puig, el seu Director, Albert Hereu i Guillem Genover (patró) i l’Alcalde de Palafrugell (i membre del patronat de la fundació), Josep Piferrer.

Sobre l’ICSuro 

L’Institut Català del Suro (ICSuro) és una fundació privada sense ànim de lucre i de caràcter científic que té com a missió la valorització del sector surer.

Compta amb tres línies d’actuació principals: investigació i recerca sobre el tap de suro i altres aplicacions, controls de qualitat dels taps per mitjà del Cork Center Laboratory i comunicació per la difusió i promoció de la conservació i l’aprofitament responsable de les suredes. Per a més informació: www.icsuro.com

Sobre Elisava

Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de la UVic-UCC, promou l’educació, el coneixement i la investigació en els camps del disseny, la comunicació i l’enginyeria. Ubicada a Barcelona, Elisava ha format més de 20.000 estudiants en els seus 60 anys de trajectòria. Al costat d’Elisava Research, l’escola desenvolupa projectes amb empreses, institucions i ONG per generar i transferir coneixement, abordar els reptes de present i de futur, i promoure el canvi. Elisava forma professionals amb capacitat per dissenyar productes, serveis i entorns per crear una societat responsable amb el medi ambient, inclusiva i amb impacte social. Per a més informació: www.elisava.net

caCatalan