Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

20 estudiants d’aeronàutica de diferents països visiten l’ICSuro per aprendre les possibilitats del suro a l’espai

20 estudiants d’aeronàutica de màster i doctorat de Turquia, Portugal, Polònia i Lituània van visitar del 25 al 29 d’octubre la Fundació Institut Català del Suro de Palafrugell en el marc del projecte EcoCORK d’un programa Erasmus+ per desenvolupar compostos de suro sostenibles i respectuosos amb el medi ambient per aplicacions aeroespacials.

Durant cinc dies els integrants del projecte van entrar en contacte amb el món surer amb diverses activitats com una visita al Museu del Suro de Palafrugell, una excursió als boscos d’alzina surera de Cassà de la Selva per conèixer de primera mà el material o una visita a la Fàbrica Francisco Oller S. A. per veure com es treballa. Van completar l’experiència amb diverses sessions formatives a càrrec dels tècnics de la Fundació Institut Català del Suro.

EcoCORK_02

La formació de l’alumnat seguirà durant els propers dos anys amb la visita a la seu de la resta de socis universitaris del projecte.

Què és ECOCORK?

S’està desenvolupant la ciència dels materials i les principals indústries com l’aeroespacial i l’automoció aprofiten les tecnologies d’avantguarda en les seves aplicacions. Com que el mercat exigeix ​​materials lleugers juntament amb una resistència superior, els materials destaquen com a substitutius dels aliatges metàl·lics. Les empreses líders, especialment en el sector aeroespacial, inverteixen en suro. No obstant això, hi ha una manca de recursos humans al camp, ja que els plans d’estudis dels programes d’enginyeria se centren en aspectes tècnics en lloc d’incloure els efectes ambientals dels materials d’enginyeria.

ECOCORK té com a objectiu desenvolupar eines educatives per crear consciència ecològica en la fabricació de compostos de suro, així com a ajudar entendre la importància dels compostos naturals “eco-friendly” en matèria de sostenibilitat per a productes aeroespacials. Els socis desenvoluparan un esquema educatiu i el projecte es desenvoluparà amb investigadors de l’àmbit universitari.

El soci industrial, ACC, contribuirà a la preparació de programes de formació sobre sostenibilitat i petjada de carboni de productes de suro. Dins d’aquest àmbit d’associació estratègica, hi haurà un pont establert des de la terra natal del suro (Portugal i Espanya) a l’Europa de l’Est, on s’han pagat grans quantitats d’inversions per a aplicacions Aeroespacials.

Hi participen: Eskisehir Osmangazi Universitesi, Universidade de Aveiro, Politechnika Wroclawska, Amorim Cork Composites SA, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas i la Fundació Institut Català del Suro.

caCatalan