Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Escocells sostenibles amb suro reciclat

Des de la Fundació Institut Català del Suro estem engegant un projecte de reciclatge de taps de suro natural per escocells urbans.

Es tracta de taps de suro natural que recollim de cellers i que triturem a El Trust gràcies a la col·laboració de Grup Oller. També volem agrair a l’Ajuntament de Palafrugell que ens cedís l’espai per fer les proves.

Les solucions actuals per als escocells tenen un impacte mediambiental força alt (ferro, formigó, goma), en comparació amb la solució plantejada per ICSuro, que té un impacte mediambiental molt baix ja que fa servir un producte 100% natural i biodegradable, com és el suro natural, i aprofita un residu que, tot i ser biodegradable, pot ser reutilitzat, allargant la vida útil del material i revaloritzant-lo.

Captura de pantalla 2020-03-30 a las 11.21.09

 

En el nostre projecte utilitzem els aglutinants de menor impacte ambiental del mercat, i el repte immediat és trobar resines d’origen natural per obtenir una solució 100% sostenible per tal de minimitzar encara més l’impacte ambiental dels escocells, tan presents a les nostres ciutats.

A més d’aquests beneficis, volem que aquests escocells serveixin de mostra de les propietats del suro per als ciutadans. Que vegin el suro com un material local, natural, sostenible i amb múltiples aplicacions.

 

 

caCatalan