Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

[ENTREVISTA ECODISSENY] El Trust

El Trust és una molineria de suro que genera, majoritàriament, granulat per a la producció de taps de cava tradicional. Respectuosos amb el medi ambient, ens preocupem per assolir un màxim aprofitament dels recursos naturals en el nostre procés de transformació, vetllant per dinamitzar la cultura surera catalana i el benefici que això suposa per la nostra economia i entorn natural.
Dels 7 productes que tenen, els anomenats Granulat, van destinats a la fabricació de taps de cava tradicional, mentre que els Granulat Sub s’utilitzen, majoritàriament, per la fabricació d’aïllaments. Finalment la Pols de Suro és utilitzada per a la fabricació de terres vegetals.

EL_TRUST

Com definiríeu el vostre estil?

Transformador i generador.

Quins són els vostres materials preferits per treballar?

Tots els granulats tenen peculiaritats en tacte, volumetria i comportament físico-mecànic que els fan ser únics, diferents i entranyables.

Per què vau decidir fer servir el suro en el teu disseny?

Perquè la base de tot el que fem i sabem fer és la transformació d’aquest producte natural.

Quina és la propietat del suro que més valoreu?

La resiliència: aquesta és una característica natural de l’arbre i de l’escorça de l’arbre (suro) que és extrapolable a l’esser humà. El suro és una lliçó de vida permanent.

Defenitions-new-920x495

La sostenibilitat és important per a vosaltres? Com l’apliqueu en el vostre dia a dia?

Absolutament. I a més desde fa molts i molts anys. A vegades ens sorprenem de la defensa aferrissada que actualment hi ha de coses que nosaltres portem més de 100 anys defensant. En el dia a dia ho fem de moltes maneres, per exemple amb l’eliminació de consums d’energètics fòssils.

Creieu que el suro és una moda o es consolidarà com a material comú en l’arquitectura i el disseny?

Res no és per casualitat. Nosaltres, i qualsevol anàlisi objectiu, considerem que el suro és el millor exemple d’aprofitament natural preservant el medi, per això creiem que cal treballar per fer-ho veure als altres… i creiem que la lògica i el sentit comú s’acabarà imposant. Si no és així, voldrà dir que la racionalitat ha perdut la batalla del sentit comú. I hem de ser optimistes.

1209cor_casa-corcho-gerona_lopez-rivera_jh21

Quina és la vostra peça de disseny (sostenible) preferida? O quin projecte sostenible admireu?

Un tap de champagne de suro . El que representa tot el sector industrial surer.

Tapon-de-CAVA-4

 

 

Podeu accedir al Catàleg d’Ecodisseny amb suro fent clic al següent enllaç:

CATÀLEG D’ECODISSENY AMB SURO

 

 

caCatalan