Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Presents en una exitosa edició d’Enomaq

La Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) ha participat a la darrera edició d’Enomaq, el Saló Internacional de Maquinària, Tècniques i Equips per a cellers i de l’embotellat per als sectors del vi, l’oli i la cervesa que ha tingut lloc del 14 al 17 de febrer a Feria Zaragoza.

La fundació forma part del comitè organitzador de l’esdeveniment i va ser present a la inauguració representada pel seu president, Joan J. Puig, que va participar a l’acte juntament amb representants del govern d’Aragó i de l’organització de l’esdeveniment i que va signar el llibre d’honor de Feria Zaragoza.


CML_5531

Per a Joan J. Puig, “Enomaq és un esdeveniment estratègic del calendari internacional de fires que reuneix els principals proveïdors dels cellers, entre ells els surers, i que representa un gran aparador per a tota la cadena de valor del sector vitivinícola”.

El suro a les jornades tècniques

L’Institut Català del Suro ha participat al programa de ponències del tercer dia de jornades tècniques de la fira juntament amb la Plataforma Tecnológica Española del Envase y el Embalaje (PACKNET) i La Setmana Vitivinícola abordant els reptes de la sostenibilitat i dels nous paradigmes de consum.

20230216_115737

La ponència d’ICSuro ha anat a càrrec del director, Albert Hereu, que ha parlat de sostenibilitat i valor compartit per als cellers. En la seva intervenció ha exposat la necessitat que els cellers incorporin la generació de valor per a la societat a la seva estratègia de sostenibilitat. En aquesta línia, ha convidat els assistents a incorporar en el seu discurs els recursos mediambientals o socials positius que els ofereix el sector surer, com la seva empremta de carboni negativa o els beneficis que es deriven de la gestió de les suredes com la fixació d’ocupació en zones rurals o la gestió sostenible dels boscos d’alzina surera.

Coincidint amb Enomaq 2023, també s’ha organitzat una reunió del subcomitè tècnic UNE de normalització del suro, del qual ICSuro ostenta el secretariat. A l’ordre del dia figuraven qüestions com ara facilitar el càlcul d’empremta de carboni dels taps de suro, estudiar el desenvolupament d’una norma d’assaig per simplificar el mesurament de la permeabilitat a l’oxigen dels taps de suro i la vinculació amb el comitè tècnic de normalització d’envasos de vidre.

caCatalan