Search
Close this search box.

Study of the potential of the circular economy of the cork sector

Funded by:
Agència de Residus de Catalunya “Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2020”

the project "Study of the potential of the circular economy of the cork sector" té per objectiu incrementar la competitivitat del sector del suro per mitjà de l’aplicació de l’circular economy in its production process.

Cork is a material with a combination of properties that make it unique, versatile and suitable for a multitude of applications for many sectors; these new business niches will favor the diversification of the Catalan rubber sector, exclusively focused on the wine cork.

At the same time, the study seeks to reinforce the example of circularity of the cork sector by other Catalan sectors through communication actions outside the cork sector itself.

Aquest projecte busca posicionar la indústria surera com a paradigma de la sostenibilitat, no només per la seva petjada de carboni negativa, sinó perquè l’increment del valor afegit de tota la cadena de valor del suro i l’aprofitament de residus i subproductes de la indústria surera permetrà posar en producció noves masses forestals, la qual cosa ajuda a disminuir el risc d’incendis, combatre el canvi climàtic, fixar carboni i consolidar llocs de treball a les zones rurals.

L’estudi tindrà una durada de dos anys i s’impulsa gràcies als “Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2020” de l’Agència de Residus de Catalunya.

en_GBEnglish